Незабутня подорож мальовничою Золочівщиною

Кожна пора року хороша, але що може бути прекраснішим за літо? Канікули… Діти мають право на відпочинок. 1 червня - у Міжнародний день захисту дітей учні подорожували чарівними куточками рідної Золочівщини.

«Ми, учні та вчителі, щиро вдячні Богу, що живемо на такій Святій землі, де жив Маркіян Шашкевич…» - такі слова подяки ми залишили у книзі відгуків після екскурсії у село Підлисся 12 червня 2014 року.

А сьогодні знову ступаємо стежками о.Маркіяна. У музеї-садибі Маркіяна Шашкевича діти дізналися про життєвий і творчий шлях поета, ознайомилися з особистими речами, інтер’єром хати. Незабутні враження отримали від поїздки у Гавареччину – гончарний центр Львівщини. Завдяки гаварецькій чорнодимленій кераміці це невеличке село відоме не тільки в Україні, а й у світі.

Про найдавніший вид народного мистецтва, зокрема про палітру природніх кольорів глини, температуру та час випалу виробів у гончарській печі (900-1000 градусів, 12 год), процес виготовлення посуду дізналися з майстер-класу, який провели народні майстри п.Михайло та п. Володимир. Найцікавіше, що кожен працював на гончарному крузі, з маленької грудочки глини власноруч виготовляючи сувеніри на згадку.

Також відвідали криївку, в якій жили повстанці.

Щиро дякуємо дирекції та водієві.

/Files/images/060618_04.jpg

/Files/images/060618_05.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 355